Kulturskolerådet tilbyr kulturpolitikerskole på Kulturytring Drammen

Skjermbilde-logo-ny.png
Skjermbilde-logo-ny.png
16.06.2023 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskolerådet tilbyr kulturpolitikerskole på Kulturytring Drammen

DRAMMEN: Kulturytring Drammen 2023 – landets største arena for kunst- og kulturpolitikk – arrangeres 19.–22. juni. Mer enn 120 arrangører bidrar med programposter på kulturlivets svar på Arendalsuka. Norsk kulturskoleråd er også på plass, med kurstilbudet Kulturpolitikerskolen.

 

Kulturytring Drammen arrangeres i år for tredje gang. Ambisjonen er å tilby en arena for kulturpolitikk og ytringspolitikk. Norsk kulturskoleråd ser det som viktig og smart å være en synlig bidragsyter i Drammen, og tilbyr en programpost med to elementer i:

 

Terje Lindberg (bildet), nestleder i Norsk kulturskoleråd, skal bidra med «Kulturpolitikerskolen». Dette kurset finner sted på Union Scene (Multisal 1 Union) tirsdag 20. juni, kl. 09.0011.00.

 

Kulturpolitikerskolen er ment for alle som ønsker å bli bedre i kulturpolitisk arbeid. I pensumet er kommunikasjonsstrategi, dramaturgi, retorikk, argumentasjonslære og fremføringsteknikk. På denne skolen skal du få verktøy både for å styrke deg selv som kommunikator og for å nå fram med det du brenner for.

 

I følge kursholder Terje Lindberg kreves ingen forkunnskaper, bare tro på at kultur er en viktig driver for å skape gode samfunn. Kurset er konkret, verktøybasert og til inspirasjon for alle kulturpolitikere.

 

Terje Lindberg er lærer for Kulturpolitikerskolen. I tillegg til vervet som nestleder i Norsk kulturskoleråd er han eier av og kursholder for Company Stories. Lindberg har bakgrunn som kulturpolitiker og trener politikere, programledere og andre som skal stå frem i offentlighet for å påvirke. Han har bakgrunn fra teatret og tv-dramaet, og er utdannet cand.philol. med fordyping i ekspresjonistisk teater.

 

Marit Helen Hansen (bildet), prosjektmedarbeider i Norsk kulturskoleråd, bidrar i samme økt, Hun har bakgrunn som dansepedagog og vil lære deltakerne et og annet smart knep for hvordan de skal lykkes med sine (poitiske) opptredener.

 

Doblet siden 2021

 

Antallet arrangørpåmeldinger og programposter for Kulturytring Drammen er doblet siden 2021. Tirsdag 25. april lanseres et bredt og spennende program med over 100 faglige og politiske arrangement samt et omfattende kunst- og kulturprogram.

 

Initiativtaker er Norsk Kulturforum (NOKU), som arrangerer årets festival i samarbeid med Drammen kommune og Viken fylkeskommune. Festivalen er både en debattfestival, en kunnskapsarena og en kunst- og kulturfestival.

 

Norsk kulturforum (NOKU) er interesse- og kompetanseorganisasjonen for kultursektoren i kommuner og fylkeskommuner over hele landet. NOKU har som mål å styrke den faglige kompetansen og fremme kunst- og kulturliv som vesentlige bidragsytere til samfunnsutvikling og menneskers livskvalitet.

 

> Mer om Kulturytring Drammen 2023 på kulturytring.no

Les flere nyheter!