UKM-festivalen 2023: Spennende og lærerik arena for mange kulturskoleelever

13.06.2023 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon) ukm.no (foto)
Del på:

UKM-festivalen 2023: Spennende og lærerik arena for mange kulturskoleelever

TRONDHEIM: Dagene 23.–27. juni vil mange kulturskoleelever få nyttige, utviklende opplevelser i Trondheim. Også for deg som vil oppleve UKM-festivalen 2023 «bare» som publikummer, fins det flere ting å velge blant.

 

Cirka 500 ungdommer fra hele landet kommer til UKM-festivalen 2023. Og mange av disse er eller har vært kulturskoleelever, som har gjort seg gode erfaringer på de ulike UKM-scenene, i egen kommune, i eget fylke og på den nasjonale scenen som UKM-festivalen er.

 

Etter to års pause på grunn av koronapandemien ble UKM-festivalen arrangert i Stjørdal i fjor. Nå er festivalen tilbake i «trøndelagshovedstaden», der den har blitt arrangert en rekke ganger tidligere. Festivalen arrangeres av UKM Norge, som har ansvar for tilrettelegging og utvikling av UKM på nasjonalt plan.

 

Mye mer om UKM-festivalen og UKM for øvrig – på ukm.no

 

Årets UKM-festival arrangeres i Trondheim sentrum, og her skal det skje mye og mye ulikt:

Det blir forestillinger i Olavshallen, der ungdom står på scenen, er artistverter, fotografer samt gjennomfører flerkameraproduksjoner, slik at slekt og venner som ikke har funnet veien til Trondheim kan oppleve via strømming.

 

UKM-festivalen rommer også en stor kunstutstilling på K-U-K (Kjøpmannsgata ung kunst). Der er det et større programtilbud for alle, og noe er forbeholdt festivalens 70 kunstdeltakere.

 

I år fokuserer UKM-festivalen redesign, og samarbeider med Husflidslaget, som vil lære bort håndverk og Fretex, som har pop-up-butikk der ungdom kan kjøpe billige klær og lage sin egen festival merch. Arrangørene oppfordrer årets deltakere til å ta med egne plagg hjemmefra, som en kan tenke seg å dekorere.

 

Redesignavdelinga henger sammen med Gamezone. Der blir det turneringer, konkurranser og lavterskelaktivitet for alle som er glad i gaming.

 

Som en liten festival i festivalen brukes Cinemateket til å sy alle uttrykk sammen. I den lille kinosalen blir det et bredt spekter av foredrag, filmvisninger, spillaktiviteter og quiz.

 

I år tilbyr UKM-festivalen dessuten 50 ulike verksteder og aktivitetstilbud til sine deltakere, innen ulike sjangre.

 

UKM-festivalens deltakerlandsby blir i Trondheim Spektrum.

Les flere nyheter!