Kari Nessa Nordtun ny kunnskapsminister

16.10.2023 Egil Hofsli (tekst) Stavanger kommune (foto)
Del på:

Kari Nessa Nordtun ny kunnskapsminister

Kari Nessa Nordtun (Ap) overtar som kunnskapsminister etter partikollega Tonje Brenna – og blir dermed ministeren kulturskolen heretter sorterer under. 37-årige Nordtun kommer fra vervet som ordfører i Stavanger.

 

Nordtun overtar den ene statsrådposten i Kunnskapsdepartementet, der hun etterfølger Tonje Brenna som nå er utnevnt til arbeidsminister.

 

Kari Nessa Nordtun har vært ordfører i Stavanger siden 2019, men måtte etter valget i september innse at det vervet må overlates til borgerlig side.

 

Utdannet jurist – folkevalgt siden 2011

 

Nordtun er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen. Etter endt studium arbeidet hun som advokatfullmektig og senere som advokat for advokatfirmaet Sjødin, Meling & Co, og deretter for advokatfirmaet Elden DA. Hun var blant annet bistandsadvokat for fornærmede og etterlatte i 22. juli-saken. Hun har permisjon fra yrket som advokat for å drive politisk arbeid.

 

Den nye kunnskapsministeren har vært folkevalgt i Stavanger bystyre siden 2011. Hun har vært medlem av formannskapet i Stavanger fra 2013, kommunalutvalget fra 2015 og kommunalstyret for byutvikling i Stavanger fra 2015. Fra januar 2017 var hun gruppeleder for Stavanger Arbeiderpartis bystyregruppe.

  

Fortsatt to statsråder i Kunnskapsdepartementet

 

Kunnskapsdepartementet skal fortsatt ha to statsråder. Sandra Borch (Sp) fortsetter som forsknings- og høyre utdanningsminister, en post hun overtok etter Ola Borten Moe tidligere i år.

 

Den nye kunnskapsministeren var ikke den eneste nye statsrådbrikken som ble presentert i Jonas Gahr Støres "nye" regjering mandag 16. oktober. > Les mer på regjeringen.no

 

> Statsministerens pressekonferanse om endringer i regjeringa ses her fra kl. 12.00

Les flere nyheter!