Kulturskoledagene i Stjørdal vel gjennomført - Gardermoen og Molde neste

28.11.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskoledagene i Stjørdal vel gjennomført - Gardermoen og Molde neste

STJØRDAL: Kulturskoledagene i Stjørdal er vel gjennomført, og dermed gjenstår to Kulturskoledagene-arrangement dette skoleåret.

 

Påmeldingsfristen er ute for både Kulturskoledagene på Gardermoen og i Molde, som begge arrangeres 3.–4. januar 2019.

 

Program og omtaler m.m. for samtlige Kulturskoledagene-arrangement finner du her

 

På Kulturskoledagene i Stjørdal stilte både June Breivik, Marcus Lewin samt Mona Ibrahim Ahmed og Irene Kinunda (omtale av disse lengre nede i artikkelen) som bidragsytere. Disse har også bidratt på flere av sesongens tidligere Kulturskoledagene-arrangement.

 

Videre holdt Marianne Nødtvedt Knudsen ett av hovedforedragene, med tittelen "De flytende øyer – Om tverrfaglig samarbeid i kulturskolen". Nødtvedt Knudsen er universitetslektor i drama/teater ved NTNU.

 

Andre bidragsytere i Stjørdal: Tina Krämer, Monica Stendahl Rokne, Håkon Kvidal, Lage Thune Myrberget, Jon Vatne, Finn Walther, Brynhild Bye, Hulda Vestvik, Anna S. Hellandsvik, Hanna K. Aalberg, Wenche Merete Helbæk, Kaja Lid, Trond Wiger, Rune Folgerø, Lars Øivind Meland. Og det hele ble innledt med et kunstnerisk innslag ved bandet Fosseduren. 

 

June Breivik

 

June Breivik er leder for avdelingen Kunst, kultur og skole i Kulturtanken. Breiviks foredrag i denne sammehengen har tittelen "Læring i en digital tid. Hvordan bruker barn og unge digitale medier?". Hun holdt samme plenumsforedrag på Kulturskoledagene i Bergen og Bodø og skal også holde det i Molde i januar.

 

Mona Ibrahim Ahmed og Irene Kinunda

 

Mona Ibrahim Ahmed og Irene Kinunda (bildet t.v.) – begge kjent fra Fargespill – har vært bidragsytere på Kulturskoledagene både i Tromsø og Bergen. I Stjørdal holdt de avslutningsforedraget "Om å bli integrert”.

 

Marcus Lewin

 

Marcus Lewin (bildet t.h.) er en profilert trommeslager, blant annet med fartstid i The Brazz Brothers, og slagverks- og bandlærer ved Nannestad kulturskole. Lewin har tidligere i høst holdt både plenumsforedrag og ledet verksteder. I Stjørdal holdt han et verksted med tittelen "Hvordan fanger du grooven?". Lewin skal holde et fagverksted også i Molde i januar.

 

Plenumsforedrag i Molde

 

I tillegg til June Breivik, blir det i Molde plenumsforedrag ved Lage Myrberget og Jan Spurkeland.

 

Lage Myrberget er kultursjef i Rana kommune, og skal holde foredraget "Læringsplattformen og samskaping".

 

Jan Spurkeland er fagbokforfatter, foredragsholder og leder i fagnettverket Relasjonsledelse i Norge, og skal i Molde holde foredraget "Relasjonskompetanse lærer - elev". 

 

Merk: Ett av verkstedtilbudene i Molde, "Performance som metode", får ny kursholder. Lena Helland Rønningen overtar for Marianne Knudsen, som har meldt forfall. Helland Rønningen er sceninstruktør og dramaturg, og kunstnerisk leder i Fabularium Produksjoner. Hun har i flere år undervist som universitetslektor ved NTNU og DMMH.

 

Plenumsforedrag på Gardermoen

 

På Gardermoen blir plenumsforedragene holdt av Heidi Haraldsen, Rut Jorunn Rønning og Arne Berggren.

 

Heidi Haraldsen er tilknyttet Seksjon for Coaching og psykologi og forskningssenteret for barne- og ungdomsidrett. Har undervisningsplikt tilknyttet stilling på Kunsthøgskolen i Oslo. Underviser på praktisk- pedagogisk utdanning (PPU) i dans og teater og i høyskolepedagogikk (pedagogikk, vurdering og veiledning i kunstopplæring). På Gardermoen skal hun holde foredraget "Lærerrollen og profesjonen".

 

Rut Jorunn Rønning er rådgiver i Norsk kulturskoleråd, og skal holde foredraget "UMM som verktøy i kvalitetsarbeidet med kulturskolenes fordypnnigsprogram".

 

Arne Berggren har i mange år jobbet med å utvikle kunstneriske prosjekt med utgangspunkt i barns idéer, tanker og arbeider, og skal på Gardermoen holde foredraget «Barn säger åt proffsen vad de ska göra”. Berggren har vært skuespiller og regissør i over 20 år. Han har også vært pedagog innen fagområdet scenisk utforming samt rektor ved et estetisk gymnasium i cirka 10 år.

 

Hovedtema for Kulturskoledagene 20182019

 

  • Lærerrollen og profesjonen
  • Kvalitet i kulturskolen
  • Kulturskole og inkludering

Målgruppa for Kulturskoledagene: Kulturskoleeiere, -ledere og -pedagoger.

 

Det kan være lurt å abonnere på nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis tjeneste). Der vil du blant annet få beskjed straks program og omtaler o.l. er klart. Alt som må gjøres for å bli abonnent er å sende en e-post til post@kulturskoleradet.no med "Vil ha Kulturtrøkk" i emnefeltet.

 

Mer om tidligere arrangement og Kulturskoledagene generelt

Les flere nyheter!