Landsmøtet 2012: Intense og viktige dager i Hamar

img_489.JPG
LANDSMØTEBYEN: Hamar er åsted for Norsk kulturskoleråds landsmøte 2012.
16.10.2012 Egil Hofsli (tekst) Terje Løchen (foto)
Del på:

Landsmøtet 2012: Intense og viktige dager i Hamar

HAMAR: Ny styreleder og nytt styre skal velges. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen kommer. En generaldebatt ser dagens lys. Årets kulturskolekommune skal kåres. Hederspris skal utdeles. Fyrtårnkulturskoler skal utnevnes.

 

Vi snakker innhold på Norsk kulturskoleråds landsmøte 2012, som arrangeres i Hamar 18. og 19. oktober. Det ligger an til å bli innholdsrike dager for både delegater og gjester - med mye viktig på programmet, som alltid ved et landsmøte i Norsk kulturskoleråd.

 

Kjappeste vei til landsmøtedokumentene - klikk her

 

På Scandic Hamar samles over 170 landsmøtedeltakere, hvorav 88 er landsmøtedelegater. I tillegg til de tradisjonelle og viktige landsmøtesakene, er det selvsagt knytta mye spenning til kunnskapsminister Kristin Halvorsen innlegg på landsmøtets andre dag.

 

I forbindelse med framleggelsen av statsbudsjettforslaget for 2013 ble det jo kjent at den rødgrønne regjeringenfra høsten 2013 vil bevilge 73,8 millioner kroner til én ukentlig time med kulturskoletilbud, innenfor SFO-tida, for første til fjerde klassetrinn. Mange landsmøtedeltakere kan nok tenke seg å høre mer om dette forslaget, om innholdet i det og forsikre seg om at regjeringen har tenkt på konsekvensene av et slikt tilbud.

 

Les nyhetssak om regjeringens kulturskoletime i SFO

 

Kristin Halvorsens tale til Norsk kulturskoleråds landsmøte 2012

 

Generaldebatt

 

Som ved landsmøtet i 2010 spres landsmøtesakene over to dager, og det skapes rom for en generaldebatt første dag. ”Nå er det kulturskolens tur!” er debattens vignett, som kommer etter en innledning om Kulturutredningen 2014, ved Anne Enger, leder for utvalget som arbeider med denne.

 

I selve debatten deltar Christel Meyer (KS, tidligere varaordfører i Hamar), Arnfinn Bjerkestrand (andre nestleder, Norsk kulturråd), Eirik Birkeland (rektor, Norges musikkhøgskole), Geir Jørgen Bekkevold (stortingsrepresentant, Kristelig Folkeparti) og Tor Bremer (stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet).

 

Ny styreleder

 

Valg er et fast og viktig innslag på et landsmøte, med valg av sentralstyre (leder, nestleder, fem styremedlemmer) som viktigste punkt. Om valgkomiteens innstilling blir landsmøtets vedtak vil nytt styre se slikt ut:

 

Nils Reielson Sandal fra Sogn og Fjordane (styreleder), Heidi Hesselberg Løken fra Buskerud (nestleder), Gunnar Skaar fra Vest-Agder, Sigrun Fostad fra Nordland, Liv Kari Eskeland fra Hordaland, Bjørg Tørresdal fra Nord-Trøndelag, Mattias Lundqvist fra Østfold. Av disse er Sandal, Skaar og Fostad med i det avtroppende styret. I tillegg kommer Anders Aabø fra Rogaland som de ansattes nye representant i styret.

Nils R. Sandal (62) fra Gloppen har lang fartstid som politiker, for Senterpartiet. Han var fylkesordfører i Sogn og Fjordane i tolv år (1999-2011). Før dette var han ordfører i Gloppen (1988-1998).

 

Utnevnelser og priser

 

Prisutdelinger har også blitt et fast innslag på Norsk kulturskoleråds landsmøte. I år skal Norsk kulturskoleråds hederspris utdeles samt at Årets kulturskolekommune 2012 og fem fyrtårnkulturskoler utnevnes.

 

Et landsmøte i Norsk kulturskoleråd inkluderer naturlig nok også rikelig med kunstneriske innslag, og minst like naturlig kunstneriske bidrag framført av kulturskoleelever. Og tradisjonen tro blir det en festmiddag med mange kunstneriske innslag torsdagskvelden.

 

Merk: I år kommer foreligger ikke Norsk kulturskoleråds virksomhetsmelding i trykt utgave før landsmøtet. Et utkast fins elektronisk, men meldinga trykkes ikke før etter landsmøtet. Dette for å kvalitetssikre produktet ytterligere.

 

Kjappeste vei til landsmøtedokumentene - klikk her

 

 

Les flere nyheter!