Rishaug hovedtaler på stor europeisk konferanse

img_477.JPG
HOVEDTALER: Harry Rishaug er invitert til å holde en av hovedtalene på en internasjonal konferanse i Budapest.
03.10.2012 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Rishaug hovedtaler på stor europeisk konferanse

BUDAPEST: Når Den europeiske musikkskoleunion (EMU) arrangerer en stor konferanse i Budapest 18. og 19. oktober, er Norsk kulturskoleråds tidligere direktør; Harry Rishaug, valgt til å holde hovedinnlegget på EMUs vegne.

 

– Det er en stor ære å bli spurt av EMU om å være deres hovedtaler samt delta som paneldebattant på denne konferansen. Det må legges til at dette på ingen måte bare gjelder min person, men mer det at vi i Norge har vært i front med viktige strategiplaner, veiledninger og forskningsprosjekt som er publisert på engelsk og dermed gjort tilgjengelig ut over landets grenser, sier Harry Rishaug.

 

Kvalitet og likestilling i musikkutdanning

 

EMU står som vertskap for konferansen, som har fått den ikke direkte kortfattete tittelen ”Fra Seoul via Bonn til Budapest - Utviklingsmål for europeisk musikkutdannelse: Tilgang, kvalitet og sosiale utfordringer”. Til konferansen har EMU invitert Det europeiske konservatorierådet (AEC) og Det europeiske musikkrådet (EMC).

 

Rishaug skal delta i en paneldebatt første dag, sammen med tre representanter fra de to inviterte rådene. Men sitt hovedinnlegg skal Rishaug holde andre dag, når han under vignetten ”Kvalitet og likestilling i musikkutdanning”. EMUs leder, Helena Maffli, skal også i ilden i denne sesjonen.

 

Ser til Norge

 

– Norsk kulturskoleråd har gjennom alle år vært en pådriver innen dette feltet. EMUs president; Helena Maffli, har gitt uttrykk for at Norge er interessant ut fra mange synsvinkler, også fordi vi har en av EMUs sterkeste medlemsorganisasjoner, sier Rishaug.

 

Harry Rishaug var direktør i Norsk kulturskoleråd fra 2004 til 2007. Han har også vært organisasjonens styreleder, i perioden 1982-1984.

 

Mer om konferansen her

 

Les flere nyheter!