Årets 50 drømmestipendvinnere er klare – se hvem de er

01.02.2023 Egil Hofsli (tekst og illustrasjonsmontasje)
Del på:

Årets 50 drømmestipendvinnere er klare – se hvem de er

TRONDHEIM: Ane Stakston Aasen fra Ringsaker (bildet t.v. over) får stipend. Christian Abrahamsen fra Nesodden (bildet t.h. over) likeså, og 48 andre unge kunst- og kulturutøvere. Nå er det klart hvilke dyktige, ambisiøse ungdommer med spennende kunst- og kulturdrømmer som er vinnere av Drømmestipendet 2023.

 

På drommestipendet.no kan du nå se hvem som får 30 000 kroner og verdifull anerkjennelse og synliggjøring.

 

Stipendvinnerlista ble offentliggjort på nettstedet drommestipendet.no onsdag 1. februar kl. 12.00. 1,5 millioner kroner er likt fordelt – av stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping – på de 50 stipendmottakerne, som er utvalgt blant årets nominerte.

 

470 unge kunst- og kulturutøvere i alderen 18–25 år var nominert til Drømmestipendet 2023.

 

Dette er 20. året at stipendet utdeles, og det utdeles i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.

 

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendordningen ønsker samarbeidspartnerne å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. De håper også at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kunst- og kulturutøveres drømmer.

 

> Les mer og se hvem vinnerne av Drømmestipendet 2023 er – på drommestipendet.no

Les flere nyheter!