Deltakerrekord for nordisk kulturskolekonferanse

2017 Nordisk 14.9.png
STOR INTERESSE: Nordisk musikk- og kulturskolekonferanse 2017 i Oslo samler rekordmange deltakere.
14.09.2017 Egil Hofsli (tekst) Thor Nielsen (foto)
Del på:

Deltakerrekord for nordisk kulturskolekonferanse

OSLO: 80 deltakere fra samtlige nordiske land samt Estland, Åland og Sveits kommer til tidenes tredje nordiske musikk- og kulturskolekonferanse. Det er rekordmange, og det sier kanskje noe om både kvalitet i program og at stadig flere finner det interessant å samarbeide med og lære av nordiske naboer.

 

Det nordiske kulturskolesamarbeidet videreutvikles og forsterkes ytterligere når Voksenåsen i Oslo er 25. og 26. september er arena for årets nordiske musikk- og kulturskolekonferanse i Oslo. «Musikk- og kulturskole for alle - forskning, kvalitet og kompetanse» er satt som overskrift for konferansen som følger opp tilsvarende konferanser som ble arrangert i Aalborg i 2015 og Helsingfors i 2016.

 

Programmet for konferansen

Omtaler av bidragsytere

 

– Jeg ser veldig frem til at det nå er Norges tur og at Norsk kulturskoleråd skal arrangere den tredje nordiske konferansen med fokus på musikk- og kulturskolene i Norden. Vi mener å tilby et programinnhold som er aktuelt og har stor variasjon, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen, til daglig rådgiver i Norsk kulturskoleråd.

 

Rikholdig og variert program

 

Som prosjektleder er han glad for å tilby et program med en rekke foredrag, innlegg og debatter med svært mange bidragsytere involvert samt et arrangement som tross et innholdsrikt program, har til hensikt å gi deltakerne gode muligheter for samtaler i programmets pauser.

 

Drøye ti døgn for konferanseåpningen er det 80 påmeldte deltakere. 27 av disse kommer fra Norge, hvorav snaue halvparten representerer arrangøren Norsk kulturskoleråd. De øvrige deltakerne er fra Danmark (20 deltakere), Sverige (17), Finland (9), Estland (3), Åland (2), Island (1) og Sveits (1). Deltakeren fra Sveits er Helena Maffli, president i European Music School Union, som også finner det interessant å følge med i hva som skjer innen det nordiske kulturskoleområdet.

 

Estland representert for første gang

 

Nytt av året er at Estland er representert med deltakere på konferansen. – Det nordiske nettverket følger de strategier som Nordisk råd jobber med og etter, og derfor invitert med Estland i år. Det er spennende å utvide nettverket samtidig som vi løser språkutfordringene på «blandinaviska» og tilrettelagt tolketjeneste utført av gode kollegaer i kulturskolerådet, sier Lars Emil Johannessen.

 

Målgruppa for konferansen er nordiske politikere med kulturskole som ansvars-/interesseområde, nordiske embedsmenn med kulturskole som ansvars-/interesseområde, nordiske utdanningsinstitusjoner og nordiske organisasjoner som har betydning for de kommunale kulturskoler.

Les flere nyheter!