Kulturtanken offisielt åpnet - med statsrådsinnlegg og debatt

2017 Kulturtanken 7.9.png
HOLDT INNLEGG: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen holdt innlegg og deltok i debatt da Kulturtanken ble offisielt åpna onsdag. (Foto: kulturtanken.no)
07.09.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturtanken offisielt åpnet - med statsrådsinnlegg og debatt

OSLO: Kunst og kultur – men hvorfor i skolen? Dette var ett av flere spørsmål som ble diskutert da Kulturtanken ble offisielt åpnet onsdag. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen både holdt foredrag og deltok i debatt.

 

Åpninga ble strømmet - se opptak på kulturtanken.no her

 

Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge er Kulturdepartementets egen etat for kunst og kultur til barn og unge i skolen. Kulturtanken har det nasjonale ansvaret for Den kulturelle skolesekken (DKS), som er svært sentral i regjeringens politikk for kulturformidling til barn og unge.

 

Kulturtanken ble etablert i 2016, som et resultat av at Rikskonsertene og sekretariatet for DKS ble slått sammen. Den nye etaten fikk samtidig et utvidet mandat knyttet direkte til fagområder som skal videreutvikle DKS. Kulturtanken sorterer under Kulturdepartementet, men arbeidet skjer i nært samarbeid med Kunnskapsdepartementet, som eier arenaen DKS utøves på: Skolen.

 

Kulturdepartementet var selvsagt også representert i Nydalen, ved statssekretær Bård Folke Fredriksen. Gjennom innlegg og debatt ble det satt fokus på betydningen av kunst og kultur i skolen, gjennom spørsmål som "er kunst og kultur egentlig nødvendig for fremtidens skole?", "hvilken rolle spiller Den kulturelle skolesekken?" og "hva skal Kulturtanken bidra med for å styrke kunsten og kulturens plass i skolen?".

 

Norsk kulturskoleråd var også til stede ved åpninga, representert ved styreleder Nils R. Sandal og direktør Morten Christiansen. Sandal er for øvrig med i Kulturtankens første fagråd.

 

Les også: 400 musikere gjør opprør mot omorganisering

Les flere nyheter!