Nordisk konferanse med fokus på forskning, kvalitet og kompetanse

2017 Nordisk 14.9.png
VIKTIG TREFFPUNKT: Nordisk musikk- og kulturskolekonferanse 2017 arrangeres i Oslo denne uka.
26.09.2017 Egil Hofsli (tekst) Thor Nielsen (foto)
Del på:

Nordisk konferanse med fokus på forskning, kvalitet og kompetanse

OSLO: 80 deltakere fra samtlige nordiske land samt Estland, Åland og Sveits deltar på Nordisk musikk- og kulturskolekonferanse i Oslo 25. og 26. september. Det er rekordmange, og det sier kanskje noe om både kvalitet i program og at stadig flere finner det interessant å samarbeide med og lære av nordiske naboer.

 

Bilder fra konferansen / Photos from the conference

(Sist oppdatert / Last updated: 26. sept. kl. 12.40) 

 

Presentasjoner fra konferansen / Presentations from the conference 

(Sist oppdatert / Last updated: 26. sept. kl. 14.42)

 

Det nordiske kulturskolesamarbeidet videreutvikles og forsterkes ytterligere når Voksenåsen i Oslo er arena for årets nordiske musikk- og kulturskolekonferanse. «Musikk- og kulturskole for alle - forskning, kvalitet og kompetanse» er satt som overskrift for konferansen som følger opp tilsvarende konferanser i Aalborg (2015) og Helsingfors (2016).

 

Programmet for konferansen

Omtaler av bidragsytere

 

– Det kjennes veldig bra at Norges er vertsland og Norsk kulturskoleråd er arrangør av denne tredje konferansen med fokus på musikk- og kulturskolene i Norden. Vi mener at vi tilbyr et programinnhold som er aktuelt og har stor variasjon, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen, til daglig rådgiver i Norsk kulturskoleråd.

 

Rikholdig og variert program

 

Og konferanseprogram rommer en rekke foredrag, innlegg og debatter med svært mange bidragsytere involvert. I tillegg har arrangøren til hensikt å gi deltakerne gode muligheter for nyttige samtaler i pausene.

 

Lansering av den splitter nye IRIS forsk-antologien inngår også i programmet.

 

27 av deltakerne på Voksenåsen kommer fra Norge, hvorav snaut halvparten representerer arrangøren Norsk kulturskoleråd. De øvrige deltakerne er fra Danmark (20 deltakere), Sverige (17), Finland (9), Estland (3), Åland (2), Island (1) og Sveits (1). Deltakeren fra Sveits er Helena Maffli, president i European Music School Union, som også finner det interessant å følge med i hva som skjer innen det nordiske kulturskoleområdet.

 

Estland representert for første gang

 

Nytt av året er at Estland er representert med deltakere på konferansen.

 

– Det nordiske nettverket følger de strategier som Nordisk råd jobber med og etter, og derfor er Estland invitert med denne gangen. Det er spennende å utvide nettverket, sier Lars Emil Johannessen.

 

Målgruppa for dette nordiske konferansekonseptet er nordiske politikere med kulturskole som ansvars-/interesseområde, nordiske embedsmenn med kulturskole som ansvars-/interesseområde, ansatte ved nordiske utdanningsinstitusjoner og i nordiske organisasjoner som har betydning for de kommunale kulturskolene.

Les flere nyheter!