Drømmetreff til Daniel: Får møte mesterklarinettist

2017 Ivanov 25.9.png
MØTE FORBILDE: Daniel Ivanov får et drømmetreffmøte med et stort forbilde: Martin Fröst.
25.09.2017 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Drømmetreff til Daniel: Får møte mesterklarinettist

OSLO: Daniel var på spilleoppdrag på nordisk kulturskolekonferanse – gjevt nok, det – da han fikk en deilig overraskelse. For etter utført oppdrag og stor applaus, fikk den unge klarinettisten et Drømmetreff rett i fanget: Han får et eget mestermøte med den svenske superklarinettisten Martin Fröst.


Og Daniel Ivanov (16) er mildt sagt begeistra over møtet som venter ham neste år, med en av verdens ledende klarinettister. Å få møte, prate med og lære av 47-årige Fröst er stort for Daniel.

 

Mer om Martin Fröst på hans nettsted her

 

– Dette er jo helt utrolig, nå ble jeg veldig, veldig glad, sier Daniel etter at han har fått vite hva som er innholdet i hans Drømmetreff. Ikke bare får han et eget møte med Martin Fröst i Norge før påske neste år. Allerede torsdag får han overvære en konsert med den svenske klarinettstjernen i Örebro.

 

– Martin Fröst er et av mine største forbilder blant dagens utøvende klarinettister, han er jo helt i verdenstoppen! Mitt mål er en dag å bli like god som ham, sier Daniel som har lagt en plan for veien dit. Først fullføre grunnskole, så videregående skole med musikk i fokus kombinert med utdannelse ved Barratt Due musikkinstitutt og så en musikkhøgskole i Norge eller Sverige. – Det skal bli helt topp å møte ham, jeg har mye jeg vil spørre ham om, sier Daniel, som heller ikke har noe i mot om han kan få litt undervisning av Fröst i forbindelse med møtet.

 

Daniel Ivanov ble tildelt Drømmestipendet 2017 tidligere i år. Dette Drømmetreffet kommer som en ekstra gave fra stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

 

Daniels beskrivelse av seg selv og sin drøm

 

Slik beskrev Daniel seg selv og drømmen sin da han ble nominert som drømmestipendkandidat (dette er et utdrag, hele beskrivelsen finner du her):

 

«Helt fra begynnelsen av mitt liv levde jeg med musikken. Den omringet meg først hjemme, hvert eneste minutt, og ble til slutt en del av kroppen min. Air on G string av Bach bringer tårer i øyene mine fortsatt i dag, selv om jeg er allerede 15. Og min største drøm har alltid vært å vise det jeg føler til andre. Den første klarinetten min ble nesten en forlengelse av kroppen min og jeg var veldig glad i den, i klangen, i musikken jeg kunne produsere med den, og vant da med den min første konkurranse, i 2013. Etter det var det mange utmerkelser og konkurranser, både i Norge og i utlandet. (…)

 

Jeg har opptrådt som solist på mange arenaer, blant annet Den Norske Opera og Ballett i Oslo, Logen teater i Bergen, Opera Bastille i Paris og Carnegie Hall i New York. Jeg har vært solist med Kongelige Norske Marine Musikkorps og Nordstrand skole- og ungdomssymfoniorkester. Det var også veldig spesielt å spille sammen med Blåsekvintett 22 på Det kongelige slott med H. M. Kong Harald V til stede!

 

Min nye klarinett valgte jeg selv på Buffet-fabrikken i Frankrike. Jeg var ikke bare ute etter den riktige klangen, men jeg prøvde å finne et instrument som svarte meg da jeg kommuniserte med den – og som ble min sjelevenn. Jeg kan kjenne klarinetten min igjen blant hundrevis av andre!

Min drøm er å dele kjærligheten til klassisk musikk med mennesker, slik at de kan le og gråte, slik at også de kan få denne levende følelsen i hjertet, noe som bringer dem fram i livet, noe som engasjerer og viser veien til noe større enn dem selv.

 

Om jeg vinner Drømmestipendet vil jeg bruke pengene på å reise til mesterklasser på Julliard school of Music i New York som er en av de beste musikkskolene i verden. Der håper jeg å få mer inspirasjon og vokse som musiker.»

 

Ekstra gave til noen utvalgte

 

Drømmetreffet er en ekstra gave som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping spanderer på en håndfull av årets drømmestipendmottakere. Kort oppsummert realiseres her noe av drømmestipendmottakerens drøm.

 

Tidligere drømmetreffvinnere

 

Daniel er den tolvte stipendmottakeren som får en slik «ekstragevinst». Her er alle drømmetreffvinnerne:

Mye mer om Drømmestipendet på drommestipendet.no

Les flere nyheter!