El Sistema Play – for kunnskapsdeling og inspirasjon

2017 Sistema Play 6.9.png
NYUTVIKLET: El Sistema Play - et nytt digitalt rom der du skal kunne utvikle din egen måte å undervise og lære på.
05.09.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

El Sistema Play – for kunnskapsdeling og inspirasjon

GØTEBORG: Å dele kunnskap og inspirere til utvikling. Det sier El Sistema Sveriges kunstneriske leder, Ron Davis Alvarez, når han blir spurt om hva han vil oppnå med utviklingen av El Sistema Play, et nytt digitalt rom – et "koblingspunkt", der du kan utvikle din egen måte å undervise og lære på.

 

El Sistema Play finner du her - på play.elsistema.se

 

I lengre tid har musikklæreren, musikeren og orkesterlederen Alvarez, som også er grunnleggeren av El Sistema Sweden Dream Orchestra, hatt ideen om å kombinere El Sistema-filosofien fra Venezuela med akademisk kunnskap og kompetanse innen pedagogikk fra Sverige. Likeså ambisjonen om å dele den.

 

– Når vi nå har introdusert de første trinnene i denne digitale plattformen, ønsker vi å åpne brukerens kreativitet. Vi ønsker å opplyse alle som er interessert i å forbedre sin undervisning og sine læringsevner. El Sistema Play gir deg muligheten til å oppdage nye alternativer og muligheter.

 

Videre er visjonen at denne digitale bevegelsen vil forbinde El Sistema-landene rundt om i verden. Sammen vil vi få mer kunnskap, sier Ron Davis Alvarez, og ønsker seg konstruktive tilbakemeldinger fra alle som besøker nettstedet play.elsistema.se.

 

El Sistema er en undervisningsmodell for klassisk musikk som i dag brukes i undervisning av flere hundre tusen barn over hele verden. El Sistema ble grunnlagt på midten av 1970-tallet, av den venezuelanske dirigenten og økonomen Maestro Abreu. Han ønsket å gi fattige barn den beste opplæringen, de beste instrumentene og de beste muligheter til å framføre musikk og skape seg gode liv. Prosjektet starta opprinnelig med og for barn i de fattigste områdene i Venezuela, og er nå etablert en rekke steder i verden. El Sistema har også nådd Norden, inklusive Norge - og Sverige, der Alvarez holder til.

 

– El Sistema Play er et eksempel på den delingsfilosofien som allerede har spredt El Sistema til 65 nasjoner. La oss fortsette. La oss leke, oppfordrer Ron Davis Alvarez.

 

Her finner du El Sistema Play

Les flere nyheter!