Jubileumsforestilling skrevet og komponert av egne lærere

2017 Lillehammer 9.10.jpg
SNART URPREMIERE: Lillehammer kulturskoles jubileumsforestilling er både skrevet og komponert av lærere ved skolen.
09.10.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Jubileumsforestilling skrevet og komponert av egne lærere

LILLEHAMMER: Etter hvert er det hyggelig mange norske kulturskoler som har fylt 40 år. I år er det Lillehammers tur, og det er snart urpremiere for jubileumsforestilling, der to lærere står for både nyskrevet musikk og manus.

 

Forestillinga «100% NÅ» har urpremiere 3. november. Dette er Lillehammer kulturskoles 40-års jubileumsforestilling. Manus er skrevet for anledningen av Eline Holbø Wendelbo – som også står for idéutviklinga. All musikk er komponert av Nils Johan Ødegaard. Begge er lærere ved kulturskolen.

 

Skolens rektor, Eivind Nåvik, er veldig tilfreds med både å ha slike ressurser i egen stab samt å kunne tilby en jubileumsforestilling som innenfor svært proffe rammer skal gi storparten av skolens 480 elever innen musikk, teater og visuelle kunst mulighet til å vise fram hva de kan.

 

Nyskrevet og originalt

 

Eline Holbø Wendelbo er utdannet skuespiller ved teaterhøgskolen i Paris; Conservatoire National Superieur d’Art Dramatique. Siden hun gikk ut derifra i 1998, har Holbø Wendelboe arbeidet som frilansskuespiller både i Frankrike og i Norge.

 

– Hun har vært teaterlærer ved Lillehammer kulturskole siden høsten 2014, og allerede gjort mange spennende produksjoner med kulturskolens teaterelever, i tillegg til at hun fortsatt er meget aktiv som freelanceskuespiller, sier Eivind Nåvik.

 

Nils Johan Ødegaard har vært gitarlærer ved Lillehammer kulturskole siden 2013 og er også en aktiv komponist. Ødegaard har musikkpedagogisk utdanning fra Høgskolen i Hedmark og utdanning som filmmusikkomponist ved Høgskolen i Lillehammer.

 

I følge utsendt pressemelding handler jubileumsforestillinga om fantasi, om gjenbruk og plastforurensning, om øving, prøving og feiling, om viktigheten av at det du lærer nå varer livet ut, om kulturskolen, om barn og ungdom, om vennskap og forelskelse, om de store spørsmål, og om øyeblikket vi lever i akkurat nå.

 

Jubileumsmarkeringer hele året

 

Gjennom hele 2017 har Lillehammer kulturskole markert sitt 40-årsjubileum. Det er gjort med en rekke større og mindre opptredener, konserter og forestillinger.

 

– Vi har hatt en egen logokonkurranse for jubileet, som ble vunnet av Hanne Vadet Gravdal, forteller Eivind Nåvik. – Nils Johan Ødegaard har også laget en egen jubileumsfanfare til oss.  Denne har fulgt oss hele året, og er presentert på alle konserter vi har hatt.

Les flere nyheter!