Kor Arti'-konferansen: Nora B. Kulset klar som kursholder

2017 Kor Arti 14.9.png
KONFERANSEKLAR: Nora B. Kulset (bildet t.h.) er klar som kursholder på Kor Arti'-konferanse på Røros. (Foto: norabkulset.com)
14.09.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kor Arti'-konferansen: Nora B. Kulset klar som kursholder

RØROS: Tidenes første Kor Arti'-konferanse arrangeres 5. og 6. desember, og arrangøren Norsk kulturskoleråd har innholdet klart. De durkdrevne, «faste» Kor Arti’-kursholderne får denne gang flere nye medspillere. Nora B. Kulset er klar som kursholder.

 

Til påmeldinga  Påmeldingsfrist: 25. november 2017

 

Nora B. Kulset er musikkforsker og postdoktor ved institutt for musikk NTNU. Hun er en av flere kursholdere som skal supplere kursholderlaget med Kor Arti’-veteraner som Ingrid Almås, Bård Hestnes, Morten Huuse, Marianne Tovsrud Knutsen, Ragnhild Skille og Tor Egil Skaar.

 

På Kor Arti’-konferansen skal Kulset lede ett av flere kreative verksteder. «Sang og inkludering» er satt som tittel på Kulsets kurs. Her blir det mye sang samt en samtale om det å bruke sangen aktivt for å lykkes med inkludering. Her handler det om språkutvikling, identitetsskaping og et varmt fellesskap.

 

Lang erfaring - fokus på livskvalitet

 

Kulset har bl.a. utgitt boka "Musikk og andrespråk" (Universitetsforlaget, 2015) som vil være et sentralt utgangpunkt for foredraget på Røros. I denne boka forklarer Kulset hvorfor og hvordan sang er en fordelaktig vei inn i et nytt språk og et nytt fellesskap.

 

Siden 1991 har Kulset jobbet med små barn og deres foreldre gjennom musikkgrupper for foreldre og barn. Hennes motivasjon til å gjøre dette, er et ønske om at alle skal musisere mer på hjemmebane, at musikken ikke er noe som bare tilhører de profesjonelle utøverne eller de passive lytterne. – Vi kan alle nynne og danse og plystre og synge. Det handler ganske enkelt om livskvalitet, sier Nora B. Kulset, som med dette utgangspunktet grunnla Musikkmanesjen i 1995, sammen med Frode Thorjussen.

 

Kor Arti' - i ny form

 

For de mange kulturskole- og grunnskolelærerne med stor sans for samsangtilbudet Kor Arti’, er det en god nyhet at Kor Arti’ nå for første gang arrangeres i konferansedrakt. Det skjer altså på Røros 5. og 6. desember. Røros Hotell blir arenaen, slik det også var da Kor Arti’ markerte sitt 20-årsjubileum i november i fjor.

 

Konferansen henvender seg i utgangspunktet til lærere og ansatte i grunnskole, kulturskole, barnehage, videregående skole og høyere utdanning. Men arrangøren vet at mange også i andre yrkesgrupper ser dette som en god anledning til å hente nye ideer til eget personal - for å styrke jobbtrivselen og skape et enda bedre arbeidsmiljø.

 

Mye velkjent – og noe nytt

 

De landsdekkende Kor Arti'-kursene samlet årlig mange hundre kultur- og grunnskoleansatte. Nå endrer Kor Arti’ form, men årets konferanse vil inneholde mange velkjente Kor Arti’-element. Her er hva arrangøren frister med:

 

  • Kor Arti’ med alle for alle – i tradisjonell Kor Arti’-stil!
  • Jakten på virkeligheten – gode ambassadører som deler av sine erfaringer.                

- Kor Arti’ som digitalt læringsverktøy for alle elever                                                      

- Kor Arti’ i tett samspill med kulturskolen som ressurs i lokalmiljøet

 

  • Kreative verksteder for kompetanseheving                                                                   

- Sang og inkludering – sang og samtale om det å bruke sangen aktivt for inkludering der språkutvikling, identitetsskaping og et varmt fellesskap har fokus.                 

- Folkemusikk og samspill i Kor Arti’ – råtøffe arrangement med utgangspunkt i sanger som ligger på Kor Arti’s digitale plattform. Tar du kanskje med instrumentet ditt kanskje?                  

- Kor, mic og lydteknikk – hvordan bruke «teknikken» for å styrke uttrykket og gi det hele et skikkelig løft!

 

  • Musikalske forspill, mellomspill og etterspill – Tradisjonen tro!

Konferansen ledes av Ingrid Almås, Bård Hestnes, Morten Huuse, Marianne Tovsrud Knutsen, Ragnhild Skille og Tor Egil Skaar.

 

Tilbyr Kor Arti'-pakker

 

Fra 1997 og fram til i fjor ble det årlig utarbeidet nytt undervisningsmateriell (cd og hefte) i Kor Arti’-serien med tilhørende kurs. Til årets konferanse vil det ikke foreligge nytt undervisningsmateriell. Men for alle deltakere inngår en pakke med cd-er og tilhørende hefter i konferanseavgiften, samtidig som det på konferansen blir mulig å handle flere pakker med eksisterende materiell til rabattert pris.

 

Her kan du bestille tidligere undervisningsmateriell fra hele Kor Arti’-serien

 

Sjekk også ut Kor Arti' digital og korarti.no

Les flere nyheter!