Kulturskole-tv: Intervju med nestleder Heidi Hesselberg Løken

19.10.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskole-tv: Intervju med nestleder Heidi Hesselberg Løken

OSLO: Det er utrolig viktig at kulturskolen i framtida blir mer relevant for ungdomsmiljøer som tradisjonelt ikke har sett kulturskolen som sitt interesseområde. Norsk kulturskoleråd må ha et fokus på å hjelpe kulturskolene til å få til samskaping med barn og unge. Det sier Heidi Hesselberg Løken, nestleder i Norsk kulturskoleråd i Kulturskole-tv.

 

Intervjuet ser du direkte her i artikkelen (nederst)

 eller på Norsk kulturskoleråds kanal på Vimeo her

 

Hun forteller også at det kanskje viktigste som har skjedd mens hun har sittet i kulturskolerådets sentralstyre, er at Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet, Kulturdepartementet, KS og UH-sektoren nå ser på kulturskolerådet som et viktig kompetansesenter og kulturskolen som viktig i kommunal tjenesteproduksjon.

 

Heidi Hesselberg Løken har vært nestleder i Norsk kulturskoleråds sentralstyre siden 2012, like lenge som Nils R. Sandal har vært leder.

 

Intervjuet med henne på Kulturskole-tv er ment som et oppspill til Norsk kulturskoleråds landsting 22.–23. oktober, der både Sandal og Hesselberg Løken kan fratre sine styreverv. Nå har kulturskolerådets valgkomité innstilt Helga Pedersen som ny styreleder og Terje Lindberg som ny nestleder.

 

Sakskart for Norsk kulturskoleråds landsting 2020 finner du her

 

Det er Rut Jorunn Rønning, rådgiver i Norsk kulturskoleråd, som intervjuer Nils R. Sandal på Kulturskole-tv. Opptak og redigering er gjort av Jens Nyland, også han rådgiver i Norsk kulturskoleråd.

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!