Straks lyder startfanfaren for de regionale UMM-ene

03.11.2020 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Straks lyder startfanfaren for de regionale UMM-ene

ÅLESUND: November er sesongen for regionale mesterskap i Ungdommens musikkmesterskap. Første ute er Bergen og Ålesund der det skjer 7. november. Så følger Stjørdal hakk i hæl og samme helg, mens Mosjøen, Kristiansand, Larvik, Lillehammer, Oslo/Sandvika og Sandnes har samme type arrangement helga etter. 

 

Siste: På grunn av den forverrete covid-19-situasjon i Tromsø, er kommende helgs regionale UMM avlyst. Alle deltakere får tilbud om å delta via videoopptak, med påfølgende bedømming og skriftlig tilbakemelding fra jury. Det regionale mesterskapet i Tromsø skulle ha vært arrangert søndag 8. november.

 

– For oss som arrangerer UMM, er det viktig å tilby en god arena for unge utøvere. I år er det derfor svært viktig å tilpasse de regionale arrangementene med trygge smitteverntiltak i forhold til den pågående koronapandemien, sier Rut Jorunn Rønning, prosjektleder for UMM. Hun understreker at de regionale mesterskapene skal være gode framføringsarenaer med juryer som gir kvalitative tilbakemeldinger, som deltakerne kan bruke i sin videre utvikling.

 

I de totalt ti regionale mesterskapene høsten 2020 skal 279 solister spille for både jury og publikum. I tillegg blir det 46 kammermusikkinnslag, med 148 musikere involvert i disse ensemblene.

 

Ungdommens musikkmesterskap (UMM) er et mesterskap for unge musikere, inntil 25 år, som vil være med og konkurrere i et utvalg disipliner, som varierer fra år til år. UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge, Norges Musikkorps Forbund og Norges musikkhøgskole.

 

Totalt er nærmere 500 unge musikere er påmeldt til Ungdommens musikkmesterskap 2020–2021. De fleste skal altså delta i ett av høstens ti regionale mesterskap, mens de eldste forsøker å kvalifisere seg til det nasjonale mesterskapet via en egen kvalifiseringsvei. Og noen skal bare framføre, ikke konkurrere.

 

Les en lengre forhåndsartikkel på umm.no

Les flere nyheter!