Nettmøte om Fremtidens kulturskole – se opptak

06.10.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Nettmøte om Fremtidens kulturskole – se opptak

TRONDHEIM: Prosjektet «Fremtidens kulturskole» – som KS og kulturskolerådet samarbeider om – har pågått i ett års tid. Derfor inviterte Norsk kulturskoleråd og KS 6. oktober til nettmøtet Fremtidens kulturskole – kulturskole for livet. Nå kan du se et opptak av møtet.

 

Nettmøtet ble arrangert på nettjenesten Zoom. Opptak av møtet ser du på Vimeo her.

 

Etter møter med mange mennesker, roller og organisasjoner, sitter Norsk kulturskoleråd og KS igjen med en underveisrapport og et notat om Kulturskole 3.0 – noen tanker om, og noen kjennetegn på en kulturskole for fremtiden.

 

Rådgiver Ole Jakob Nedrebø i Norsk kulturskoleråd sier det har vært en overveldende interesse for temaet. I begynnelsen av september ble det sendt ut en henvendelse til kulturskolene med forespørsel om de ønsket å utvikle tilbud for de som er utenfor målgruppa 9-20 år. Over 110 kommuner meldte sin interesse for å være med og bidra i dette viktige, framtidsretta arbeidet.

 

– En bredere tilnærming til målgrupper og aktiviteter er viktig for mange, sier Nedrebø, og forteller at denne delen av prosjektet ser blant annet nærmere på hvordan den enkelte kommune og den enkelte kulturskole kan utvikle kulturskolen i et livsløpsperspektiv – hva kan det bety å være et lokalt ressurssenter?

 

På nettmøtet deltok Nedrebø sammen med rådgiverkollega Torkel Øien fra Norsk kulturskoleråd. Øien er rådgiver også i KS. I tillegg var det innlegget ved to kulturskolerektorer: Ingvild Aadnøy, Gjesdal kulturskole, og Mats Systaddal, Hyllestad og Fjaler kulturskule.

 

Nettmøtet inneholdt også dialog (også i mindre grupper) samt filmframvisning.

 

Hele programmet for nettmøtet fins i dette dokumentet

Les flere nyheter!