Helga Pedersen kan bli styreleder i Norsk kulturskoleråd

2020 Helge Pedersen foto Stortinget 28.9 – Kopi.jpg
STYRELEDERKANDIDAT: Helga Pedersen er innstilt som styreleder i Norsk kulturskoleråd. (Foto: Stortinget)
01.10.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Helga Pedersen kan bli styreleder i Norsk kulturskoleråd

TRONDHEIM: Helga Pedersen kan bli Norsk kulturskoleråds neste styreleder. Den erfarne politikeren fra Finnmark er innstilt til vervet av kulturskolerådets valgkomité. Terje Lindberg fra Viken er innstilt som nestleder i det nye styret.

 

Om landstingets flertall går for Pedersen, blir det hun som overtar styrelederoppgaven fra Nils R. Sandal, som har innehatt vervet siden 2012. Hun vil i så fall bli tidens andre kvinnelige styreleder i organisasjonen. Aase Sætran var den første, i perioden 2008–2012.

 

Så vil landstingets behandling av Larsenutvalgets rapport avgjøre om Helge Pedersen skal lede et hovedstyre eller et sentralstyre.

 

Se oversikt over Norsk kulturskoleråds styreledere siden starten

 

Sakskart for Norsk kulturskoleråds landsting 2020 finner du her

 

Statsråd og stortingspolitiker

 

Helga Pedersen (47) er født i Sør-Varanger, Finnmark, og har en innholdsrik politisk cv. I dag er den erfarne arbeiderpartipolitikeren ordfører i Deanu gielda/Tana kommune. Som representant for Arbeiderpartiet har hun vært stortingsrepresentant i to perioder, 2009–2013 og 2013–2017. Hun var statsråd for fiskeri- og kystdepartementet i perioden 2005–2009. Hun har regjeringserfaring også som personlig rådgiver, i Nærings- og handelsdepartementet i et halvt år i 2001. Hun har også vært fylkesordfører i Finnmark (2003–2005).

 

I Arbeiderpartiet har hun innehatt flere verv. Hun har blant annet vært nestleder i partiet (2007– 2015, leder av gruppestyret (2009–2013) og nestleder i samme styre (2013–2015).

 

Av utdanning har Helga Pedersen blant annet mellomfag i russisk og historie. Yrkesmessig har hun blant annet vært lærer i grunnskolen, førstekonsulent i utbyggingsetaten i Finnmark fylkeskommune, prosjektleder i GRID-Arendal og Tanafjordprosjektet.

 

Siden 2018 har hun vært medlem av Riksrevisorkollegiet.

 

Terje Lindberg innstilt som nestleder

 

Valgkomiteen foreslår at Helga Pedersen skal få med seg Terje Lindberg (bildet) som nestleder, uansett hva kulturskolerådets framtidige styre skal hete. Lindberg (57) fra Asker, Viken, er kreativ leder og eier av Company Stories. Han har tidligere jobbet i flere år i NRK, som utviklingsprodusent og manusredaktør.

 

Videre har han bakgrunn som dramaturg og regissør ved både Den Nationale Scene og Teater Ibsen. Han er styremedlem i NaKuHel (Nasjonalt senter for folkehelse) og medlem i Høyres kulturnettverk. Av utdanning er han bl.a. cand.philol.

 

Om Norsk kulturskoleråds landsting vedtar de vedtektsendringene som kommer - hvis landstinget fatter et vedtak i tråd med Larsenutvalgets anbefalinger (se egen nyhetssak om dette), vil Helga Pedersen formelt bli leder av organisasjonens første hovedstyreleder. Les mer om Larsenutvalgets anbefalinger her). Hun og nestlederen blir da de to eneste hovedstyremedlemmene som velges av landstinget.

 

Ansattes representant og dennes personlige vara

 

Ett styremedlem er allerede klart: Anders Rønningen (bildet), FoU-leder i Norsk kulturskolerådet, er valgt av de ansatte i kulturskolerådet. Åste Selnæs Domaas (bildet), leder for veiledning og rammeplanutvikling, er valgt som Rønningens personlige vararepresentant.

 

Hvis sentralstyret videreføres …

 

Hvis landstinget skulle velge å si nei til en ny styreordning, er det behov for å velge flere nye styremedlem og varamedlemmer. Valgkomiteen har innstilt følgende som nye sentralstyremedlemmer – i tillegg til Helga Pedersen og Terje Lindberg:

 

 • Elisabeth Holien
 • Vegard Snøfugl
 • Liv Kari Eskeland
 • Alexander Krohg Plur

Varamedlemmer

 

 • Berit Konstad Graftås
 • Tone Toften
 • Michelle Lindboe
 • Pål André Grimstad Worren

 

Kontrollkomité og valgkomité

 

Valgkomiteen har innstilt kandidater til kulturskolerådets kontrollkomite:

 

 • Leder: Stein Tore Sorthe
 • Nestleder: Asbjørg Utby
 • Medlem: Bjørn Rudborg
 • Varamedlem: Trude Letnes

 

Sentralstyret har innstilt følgende kandidater til kulturskolerådets valgkomité:

 

 • Leder: Liv Kari Eskeland
 • Nestleder: Bjørn Andersen
 • Medlem: Hallvard Bakklund
 • Varamedlem: Kirsten Fuglseth

Les flere nyheter!