Inspirasjonssamling i matkunstens tegn

img_367.jpg
MAT SOM FAG: Norsk kulturskoleråd ønsker at flere kulturskoleelever skal kunne velge seg matkunst som fag. (Foto: privat)
13.02.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Inspirasjonssamling i matkunstens tegn

OSLO: I forbindelse med KULMAT-prosjektet arrangerer Norsk kulturskoleråd 21. mars en samling for deltakerkommunene kombinert med en mindre konferanse for spredning av erfaringer, dialog og debatt.

 

Med fokus på matkultur for barn og unge står konferansebordet dekket og klart ved Litteraturhuset i Oslo onsdag 21. mars.

 

Norsk kulturskoleråd jobber for tida med å skape grunnlag for et matfag ved de kommunale kulturskolene. I samspill med andre lokale, regionale og nasjonale aktører, ønsker kulturskolerådet å bidra til utviklingen av et fag som setter fokus på styrking av norsk matkultur gjennom arbeid med gode matopplevelser, nyskaping, mangfold og matkultur, med særlig vekt på kunnskap rundt håndverket i kokkefaget og formidling av vesentlig verdier i dette.

 

Mange tema på menyen

 

– Vi ønsker å lage en konferanse med fokus på barn og unge og matkultur i et vidt perspektiv som handler både om matkultur og vårt forhold til den, med vekt på kulturskolen, fagets rolle og muligheter, samt erfaringer fra pilotprosjektet, sier prosjektleder Torkel Øien i Norsk kulturskoleråd.

 

Han har følgende temameny å tilby:

 

  • Kultur - er mat kultur? Hører mat til i kulturfeltet? Matens plass i den norske kulturdefinisjonen

  • Erfaring - kommunenes erfaringer i KULMAT-prosjektet

  • Inspirasjon - Nordisk kjøkkenmanifest!

  • Kulturskolen og mat - satsing videre og diskusjon/refleksjon rundt dette.

  • Matkunst - hvordan kan mat og kunst henge sammen?

  • Regjeringens matpolitikk - hvor finnes barn og unge? Hvordan bygges matkultur for fremtiden?

 

Frist for påmelding: 9. mars 2012

 

Programmet finner du her

 

Påmelding kan gjøres her

 

SISTE: Politisk rådgiver Ane Hansdatter Kismul i Landbruks- og matdepartementet deltar med et innlegg med tittelen ”Regjeringens matpolitikk - hvor finnes barn og unge?”

Les flere nyheter!