– Lær deg årets Dansens Dager-dans!

img_386.jpg
img_386.jpg
23.02.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

– Lær deg årets Dansens Dager-dans!

OSLO: Danseinformasjonen og Dansens Dager gjentar fjorårets store suksess med en egen dans. I år er det streetdance-koreograf og danser Mathias Jin Budtz som står for koreografien.

 

 

 

 SE FILMEN: Her kan du se og lære årets Dansens Dager-dans.

 

Mathias Jin Budtz (26) jobber som danser, koreograf og pedagog innen ulike sjangre av streetdance, som break, hiphop og house. Han ønsker å bruke årets dans til å spre hiphop-kulturens budskap og positive sider.

 

– Å få anledning til å spre danseglede til et helt land ser jeg på som et privilegium. Gjennom dans kan folk møtes likestilt på tvers av religion, etnisitet, alder og politisk ståsted. Dans er et universelt språk som kan bryte grenser og barrierer mellom mennesker og skape global solidaritet, sier Mathias.

 

Stilen er hiphop og med litt øvelse kan alle danse Dansens Dager-dansen, mener Mathias. I filmen kan du se et vidt aldersspenn, fra barna på 10 år til Grete Brunvoll på 81 år.

 

Dans på operataket

 

Startskuddet for Dansens Dager 2012 går på Operataket – hvor alle som vil kan danse hiphop med dansere fra Nasjonalballetten. Danser og påtroppende ballettsjef Ingrid Lorentzen er årets ambassadør og derfor åpner Danseinformasjon dagene på Operataket i Oslo den 27. april med et dansestunt.

 

Her kan du blant annet få oppleve dansere fra Nasjonalballetten danse årets dans sammen med over 150 danseelever og entusiaster. Det er bare å møte opp og slippe dansegleden løs, her er alle velkomne til å være med.

 

Danseinformasjonen håper flest mulig vil lære seg dansen, og være med å markere åpningen av dagene, fredag 27. april kl 12.00 på Operataket i Oslo eller hvor enn du er i landet.

 

Dansens Dager 2012 markeres fra 27. – 29. april. For mer informasjon, se www.dansensdager.no.

 

Danseinformasjonen, som er koordinator for Dansens Dager i Norge, er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst. Senteret ble opprettet i 1994, finansieres over statsbudsjettet og har en rekke oppgaver knyttet til faget.

Les flere nyheter!