Oppusset og forbedret - fordi du fortjener det

img_374.JPG
NY DESIGN - NY STRUKTUR: - Og fortsatt mye godt innehold, håper informasjonsleder Egil Hofsli.
15.02.2012 Hege Arstad (tekst) Egil Hofsli (foto)
Del på:

Oppusset og forbedret - fordi du fortjener det

TRONDHEIM: Norsk kulturskoleråd har oppusset og reåpnet sitt hjem på internett. For å gi hjemmesidas besøkende mer trivsel i form av maksimal brukervennlighet i estetiske omgivelser.

 

1400 døgn etter forrige renovering er Norsk kulturskoleråds hjemmeside kulturskoleradet.no igjen løftet til nye høyder. Maksimal brukervennlighet i kombinasjon med design av god estetisk kvalitet er hva en ønsker å tilby sine besøkende.

 

– Vi har fått til en rekke forbedringer, som vi vet mange har etterlyst og ønsket seg siden forrige oppussing. I hjemmesideverden går utviklinga fort, og vi har lagt ned mye arbeid i å implementere nye funksjoner i hjemmesida vår, sier Egil Hofsli, informasjonsleder i Norsk kulturskoleråd.

 

Internett og intranett på samme plattform

 

Han har ledet oppussingsarbeidet i Norsk kulturskoleråd, og har i noen hektiske vintermåneder arbeidet tett med Arego, som er leverandøren av PublisherWeb, som nå er Norsk kulturskoleråds plattform både for intranett og internett samt påmeldings- og bestillingstjenester.

 

– Vi tok et langt steg i positiv retning da vi gjennomførte vår hjemmesiderenovering våren 2008. Men ved skifte av plattform og samarbeid med en svært profesjonell leverandør både hva gjelder designarbeid og programmering, kjenner vi oss nå mye mer tilfreds med hva vi kan tilby alle som vil komme hjem til oss på internett, sier Hofsli.

 

– Vi har fått et nettsted som vi tror er til stor nytte og interesse for dem som arbeider innen eller med kulturskolen, eller på annet vis har et engasjement for det som skjer i skoleslaget. Forhåpentligvis vil nettstedet nå også framstå mer spennende også for de som har mer perifert forhold til kulturskolen, sier direktør Inger Anne Westby i Norsk kulturskoleråd.

 

Brukervennlighet og eleganse

 

– Vi har også denne gangen vektlagt det å gjøre nettstedet maksimalt brukervennlig, innenfor de rammer vi har måttet forholde oss til hva gjelder økonomi og tidsforbruk. I størst mulig grad skal det være innlysende hvor en skal finne ulik informasjon om rådets virksomhet og annet som har med skoleslaget å gjøre. Struktur og innhold har vært prioritert, men vi har også tenkt estetikk i større grad enn ved forrige oppussing, sier Hofsli til Kulturtrøkk.

 

Av fornyelser kan nevnes en forenklet meny plassert i en fane øverst på sida, med rullegardinmenyer som skal gjøre at du kjapt kan finne det du leter etter. Hjemmesida har fått en kraftig forbedret søkemotor som gjør det svært enkelt å finne hva du leter etter selv uten å lete i menyene.

 

Nå kan du kommentere, diskutere og stille spørsmål om utlagte nyhetsartikler, og dele dem på sosiale nettverk. Det samme vil bli mulig med fagstoff etter hvert. Nyhetsstoff og kurstilbud presenteres i brukervennlig slidefunksjon på framsida.

 

De lokale undersidene for Norsk kulturskoleråds fylkesavdelinger og regioner er også løftet fram og har blitt mer brukervennlige (se menypunktet Lokalt). Det skal i det hele tatt være forbedret funksjonalitet over hele linja.

 

– Skal være levende

 

– Fint design og gode strukturer er verdifullt, men innholdet skal også fortsatt vektlegges maksimalt. Vi skal holde hjemmesida levende ved jevnlig påfyll av nyheter og fagstoff, sier Hofsli.

 

Smilende sier Hofsli at på åpningsdagen for den nye hjemmesida ser han helst at det bare meldes inn ros om nye kulturskoleradet.no. Men han er ydmyk og klok nok til å erkjenne at det nok fins feil også på den nye hjemmesida som bør rettes. Derfor ønsker Hofsli at du som finner ukorrekte fakta, språkfeil, døde lenker osv. rapporterer dette til ham og Norsk kulturskoleråd.

 

Feil du finner på nye www.kulturskoleradet.no meldes her

 

 

Les flere nyheter!