iPad-pionerer ved kulturskoler i Akershus

img_378.jpg
NYTT VERKTØY: iPad prøves nå ut som arbeidsverktøy ved tre kulturskoler i Akershus. (foto: privat)
18.02.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

iPad-pionerer ved kulturskoler i Akershus

SKI: Tre kulturskoler i Akershus har tatt i bruk iPad i musikkundervisningen. De ligger helt i front på nasjonalt plan.

 

– Dette er så nytt at vi er bedt om å rapportere erfaringene inn til Norsk kulturskoleråd. Apple Norge følger også prosjektet med interesse, sier Bjørn Morten Kjærnes til Østlandets Blads nettutgave oblad.no.

 

Les hele nyhetssaken på oblad.no

 

iPad ved tre Follo-skoler

 

Bjørn Morten Kjærnes er rektor ved Kontra kulturskole i Ski som har kjøpt inn 15 iPad-er til skolens musikkpedagoger. Fra før disponerte lærerne bare én felles datamaskin.

 

Også Vestby kulturskole og Frogn kulturskole har fått iPader til bruk i undervisningen fra inneværende år. De tre kulturskolene i Follo skal være de eneste i landet som har tatt iPad i bruk til dette formålet.

 

Musikklærerne ved Kontra kulturskole kunne selv velge om de ønsket å bruke det nye verktøyet og de aller fleste av 22 lærere sa ja takk.

 

– Hvilken glede har elever og lærere av iPaden i undervisningen?

 

– Fordelene er mange for begge parter. Jeg valgte å kjøpe inn iPad fordi den uten tvil er best når det gjelder musikk og film. Den har app-er for det meste: teori, komposisjon, jobbing med lyd og mye annet. Med sin personlige iPad kan musikklæreren kommunisere med elevene, samtidig som den kan gjøre undervisningen mer interaktiv og oppdatert, sier Kjærnes til oblad.no.

 

– Vil iPaden etter hvert overflødiggjøre musikklæreren?

 

– Dette er bare et verktøy. Lærerne skal også ta vare på elevenes motivasjon, noe som er veldig viktig. Verdien av lærere er kommet sterkt tilbake i det siste både i grunnskolen og kulturskolen.

 

– Musikklæreren vil bestemt ikke bli overflødig, mener Bjørn Morten Kjærnes.

 

Innkjøp av iPadene til Kontra kostet kulturskolen 60.000 kroner.

 

Les også: Tror på iPAD-bølge i kulturskolen

Les flere nyheter!