Musikalsk tilbakeblikk fra Bente Smaavik

img_369.jpg
CD-AKTUELL: Bente Smaavik.
14.02.2012 Egil Hofsli (tekst) Arne Nordtømme (foto)
Del på:

Musikalsk tilbakeblikk fra Bente Smaavik

TRONDHEIM: Hun er stadig en aktiv artist med nye prosjekt på gang. Men Bente Smaavik har også titta seg litt over skuldra artistmessig, og oppsummerer 32 års karriere med samle-cd-en ”1979-2011”.

 

Bente Smaavik, til daglig Norsk kulturskoleråds førstesekretær, har en lang og veldig variert karriere som sanger innen pop og rock. Noe cd-en tydelig viser. Den er bygd opp kronlogisk ”motsatt vei” bestående av 16 sanger, som til sammen blir en reise gjennom 32 år. Fra den spe start i punkbandet Per Kleppe & Skattesnyteran via popbandet Four Jets og røffere rock i Blonde on Blonde og Perfect Crime til helt fersk vokalinnsats sammen med Joe Lynn Turner i Jan Holberg Project og Jimmy Iversen.

 

– Ideen om dette samleprosjektet kom fra min gode venn og arbeidskollega gjennom mange år; Johan Svendsen, sier Bente Smaavik, som har lagt ned mye arbeid i å lage et innholdsrikt coverhefte til denne cd-en. Her er både en mengde fakta om de ulike innspillingene samt historier rundt sangene og de ulike stegene hun har tatt gjennom karrieren.

 

De fleste sangene har vært utgitt tidligere, men her er også materiale som aldri har vært utgitt på lp eller cd. Som de to låtene med Per Kleppe & Skattesnyteran og NM på ski-låten ”Vinterfolket” med Hammers Harem.

 

Bente Smaavik innbyr til releasekonsert for den ny cd-en på Rockheim i Trondheim 8. mars. Mer om dette på hjemmesida bentesmaavik.com, der du også kan bestille cd-en, som Smaavik selv utgir på Smaavik Records.

Les flere nyheter!