Sommerkurs for jazzjenter

img_381.jpg
JENTELEIR: Til sommeren kan jazzspillende jenter komme sammen og lære i Sverige. (Tegning: INFI)
21.02.2012 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Sommerkurs for jazzjenter

FRIDHEM: For sjette år på rad arrangerer International Network for Female Instrumentalists (INFI) sommerleir i jazz og improvisasjon for kvinnelige instrumentalister fra 15 år og oppover.

 

INFI drives frivillig av jenter med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og jazzlinja på Norges musikkhøgskole. INFI ønsker særlig å nå ut til jenter i kulturskolen, i korps og på musikklinjer i den videregående skolen.

 

I år har en kursholdere som spellemannsprisvinner Frøy Aagre (saxofon) og Manou Gallo (bass, multiinstrumentalist) som lærere. Leiren foregår 15. - 20. juli på Fridhems folkhögskola i Skåne i Sverige, med avsluttende konsert på Aarhus jazzfestival.

 

- Leiren er på statsbudsjettet og er et av svært få tiltak som finnes for å rekruttere flere jenter som instrumentalister og improvisatører. Under verkstedkurset fokuseres mye det å våge, utforske, og finne glede i det ukjente. Sammen skaper vi en positiv atmosfære der vi "backer opp" hverandre og tar myten om at "jenter alltid må kunne det de prøver før de prøver" ved roten, sier Maren M. Selvaag hos arrangøren.

 

- Vi ser at deltakerne sitter igjen med styrket selvtillit og er musikalsk inspirerte etter leiren, legger Selvaag til.

 

Påmelding og mer informasjon på infi.im

Les flere nyheter!